Extractie

In sommige gevallen kan de tandarts adviseren om een tand of een kies te trekken. Dit noemt men een extractie.

Wanneer wordt een tand of een kies getrokken?

Door tandbederf of door een hardnekkige tandvleesontsteking kan een tand of een kies dusdanig beschadigd zijn dat deze niet meer gered kan worden. De tandarts kan dan adviseren om een extractie uit te voeren ofwel de beschadigde tand(en) te laten trekken.

Een extractie kan ook geadviseerd worden om ruimte te creëren in de mond om orthodontische reden.

Extractie bij Club Mondzorg

In de meeste gevallen kan een extractie gewoon bij ons in huis gedaan worden en hoef je dus niet doorverwezen te worden naar het ziekenhuis. De tandarts zal aan de hand van foto’s beoordelen wat de ligging is van de tand die getrokken moet worden, hoe de wortels lopen en of er sprake is van een ontsteking onder de tand/kies. Onze tandarts is gespecialiseerd in orale chirurgie en kan daarom de meeste behandelingen uitvoeren in de voor jou vertrouwde praktijk.

Tijd en aandacht

Wij begrijpen dat het trekken van een tand of kies nooit leuk is. Wij besteden dan ook veel tijd en aandacht aan jou als patiënt. Het is voor ons belangrijk dat jij je op je gemak voelt en dat je voorafgaande aan de behandeling met al je vragen bij ons terecht kunt. Wij luisteren naar jou en respecteren jouw wensen.

Verwijzing

Ben jij geen patiënt bij ons en heb jij een verwijzing van jouw tandarts voor het trekken van een tand of kies? Ook dan ben je meer dan welkom om deze extractie te laten uitvoeren bij ons in de praktijk. Wij houden de wachttijden minimaal, zodat je snel geholpen wordt.

Bekijk ook deze behandelingen

Periodieke controle

Wil je een stralend en gezond gebit? Dan is het belangrijk om regelmatig de tandarts te bezoeken voor een controle, ook wel een periodiek mondonderzoek genoemd.

Meer informatie

Mondhygiëne

Bij Club Mondzorg ligt de focus op persoonlijke én preventieve mondzorg.

Meer informatie

Parodontitis

Gezond tandvlees bloedt niet. Bloedend tandvlees is een teken van een tandvleesontsteking.

Meer informatie