Parodontitis

Gezond tandvlees bloedt niet. Bloedt jouw tandvlees na het poetsen of na gebruik van stokers? Bloedend tandvlees is een teken van een tandvleesontsteking. Omdat je van deze ontsteking weinig merkt en dit geen pijn doet, lopen er veel mensen ongemerkt met een tandvleesontsteking rond. En dit alles met bloedend tandvlees, een slechte adem en soms zelfs losse tanden tot gevolg.

Onbehandelde tandvleesontsteking

Onbehandelde klachten aan het tandvlees kunnen leiden tot parodontitis. Parodontitis is een vergevorderde ontsteking aan het tandvlees. Als je last hebt van parodontitis zal het tandvlees loslaten van je tanden en kiezen waardoor bacteriën het kaakbot kunnen bereiken en je kaakbot aangetast zal worden. Afgebroken kaakbot is onherstelbaar. Deze ontsteking geneest alleen met ervaren hulp van een professionele mondhygiënist. Tandvlees raakt ontstoken wanneer tandplaque en tandsteen langere tijd aanwezig zijn op de tanden en kiezen.

Je mond staat in verbinding met al je organen. Daarom is het van groot belang jouw mondgezondheid in topconditie te houden.

Parodontitis kan een verhoogd risico geven op hart- en vaatziekten, alzheimer en diabetes.

Bij een behandeling van parodontitis meten wij de ruimte op tussen de tanden en het tandvlees (pockets). Wij maken dan een behandelplan op maat om er zo voor te zorgen dat wij de pockets naar beneden kunnen reduceren. Je zal dan in een korte tijd een aantal behandelingen ondergaan waarin wij de pocket gaan reinigen en het tandvlees weer in een gezonde(re) staat brengen. Na deze behandelingen zal je in het ‘nazorg’ traject komen en zullen wij elke drie maanden de mondgezondheid controleren om zo terugval van diepe pockets te voorkomen.

Bekijk ook deze behandelingen

Periodieke controle

Wil je een stralend en gezond gebit? Dan is het belangrijk om regelmatig de tandarts te bezoeken voor een controle, ook wel een periodiek mondonderzoek genoemd.

Meer informatie

Mondhygiëne

Bij Club Mondzorg ligt de focus op persoonlijke én preventieve mondzorg.

Meer informatie

Orthodontie

Onze orthodontiespecialisten zorgen voor een stralende glimlach!

Meer informatie