Mondhygiëne

Bij Club Mondzorg ligt de focus op persoonlijke én preventieve mondzorg. Een goede mondhygiëne speelt hierin een belangrijke rol. Door regelmatig de mondhygiënist te bezoeken houden we jouw mondgezondheid op peil. Dat doen onze mondhygiënisten door te werken met de nieuwste (GBT) behandelmethode.

Mondhygiëne als onderdeel voor een preventief mondzorgplan

Tijdens een gebitsreiniging verwijdert de mondhygiënist tandplaque, tandsteen en eventuele aanslag. Dit laatste kan o.a. ontstaan door het drinken van koffie, thee, rode wijn en/of roken. Het is van groot belang om tandsteen snel én goed te verwijderen. Doe je dit niet, dan kan dit resulteren in teruggetrokken of ontstoken tandvlees.

Een goede algehele gezondheid begint met een gezonde mond

Onze mondhygiënisten hebben aandacht voor jou én je gebit. Maar ze kijken ook verder! Wist jij dat je mond in verbinding staat met al je organen? Daarom is het belangrijk jouw (mond)gezondheid in topvorm te houden. Onze specialisten dragen hier graag een steentje aan bij en houden jouw gebit schoon én gezond.

Voorkomen is beter dan genezen.

Voordelen preventieve aanpak

Het grote voordeel van een preventieve aanpak is dat het efficiënter en goedkoper is dan achteraf problemen op te lossen. Preventieve mondzorg is voor een groot deel gericht op het voorkomen van tandbederf en tandvleesaandoeningen. Bij de preventie van mondziekten vinden wij dat het aanleren van een gezonde leefstijl de basis is voor het voorkomen van mond- en tandziekten.

Meest effectieve reinigingsmethode

Wij werken met kwalitatief hoogwaardige merken en hanteren de nieuwste behandelmethode. Zo reinigen onze mondhygiënisten jouw gebit met de EMS Prophylaxis Master en hanteren hierbij de Guided Biofilm Therapy (GBT).
GBT is een behandelmethode om biofilm (laagje tandplaque) te verwijderen met behulp van de EMS Airflow technologie. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van laag-abrasieve poeder in een airpolisher om eerst de plaque en aanslag te verwijderen. Op deze manier is GBT in veel gevallen een efficiënte aanpak om slijtage van dentine en restauraties tot een minimum te beperken (Talu et al 2015). Door allereerst de plakkerige biofilm te verwijderen creëer je meer zicht om gericht tandsteen te verwijderen.

Meer weten over onze preventieve aanpak? Neem gerust contact met ons op of maak direct een afspraak!

Bekijk ook deze behandelingen

Periodieke controle

Wil je een stralend en gezond gebit? Dan is het belangrijk om regelmatig de tandarts te bezoeken voor een controle, ook wel een periodiek mondonderzoek genoemd.

Meer informatie

Parodontitis

Gezond tandvlees bloedt niet. Bloedend tandvlees is een teken van een tandvleesontsteking.

Meer informatie

Orthodontie

Onze orthodontiespecialisten zorgen voor een stralende glimlach!

Meer informatie