Wortelkanaal behandeling

Het gebit bestaat uit tanden en kiezen die vastzitten aan wortels. Deze wortels zie je niet aangezien deze in het  het tandvlees verborgen zitten. In een wortel zitten zenuwen, bloedvaten en bindweefsel. Als dit weefsel ontstoken raakt dan is er een wortelkanaalbehandeling nodig. Tijdens een wortelkanaalbehandeling wordt het ontstoken weefsel verwijderd.

Een wortelkanaalontsteking gaat niet vanzelf over. Ook een pijnstiller of ontstekingsremmer hebben geen effect op de ontsteking. Als het weefsel eenmaal ontstoken is zal het niet meer vanzelf genezen. Als je geen wortelkanaalbehandeling laat uitvoeren dan sterft het tandweefsel af. De ontsteking kan zich verspreiden naar het kaakbot. Als de ontsteking in het kaakbot komt, kan je tanden en kiezen verliezen. Het is daarom essentieel dat een wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd.

Het is niet altijd direct duidelijk te merken dat er een wortelkanaalbehandeling nodig is. Soms heb je weinig tot geen klachten. Als een zenuw is afgestorven, dan kan het zijn dat je helemaal geen pijn ervaart. Heb je klachten of twijfel je over een eventuele ontsteking? Neem dan contact met ons op.

Bekijk ook deze behandelingen

Periodieke controle

Wil je een stralend en gezond gebit? Dan is het belangrijk om regelmatig de tandarts te bezoeken voor een controle, ook wel een periodiek mondonderzoek genoemd.

Meer informatie

Mondhygiëne

Bij Club Mondzorg ligt de focus op persoonlijke én preventieve mondzorg.

Meer informatie

Parodontitis

Gezond tandvlees bloedt niet. Bloedend tandvlees is een teken van een tandvleesontsteking.

Meer informatie