Kroon en brugwerk

In sommige gevallen heeft een tand of kies een restauratie nodig waarbij een vulling niet meer mogelijk is. Dan kan de tandarts jou een kroon of brug adviseren. Het plaatsen van een kroon- en/of brugwerk heeft als doel om een patiënt weer te voorzien van een stalend en functioneel gebit.

Bij kroon- en brugwerk worden de nog gezonde en sterke tandwortels gebruikt als basis om de tanden te herstellen of nieuwe tanden te plaatsen

Kronen 

Is een tand zo aangetast dat een gewone vulling niet meer voldoet? Dan kunnen we een kroon over de tand plaatsen. De tandarts slijpt hiervoor slijpt de tanden af tot stompen waarover de kroon wordt geplaatst. De oorspronkelijke vorm en functie van een tand wordt zo hersteld. Onze porseleinen kronen zijn niet van echt te onderscheiden en hebben een natuurlijke kleur.

Brugwerk

Het kan gebeuren dat je een tand of kies mist, het is dan mogelijk om een brug te laten vervaardigen zodat de lege ruimte in jouw gebit wordt opgevuld. Een brug bestaat uit meerdere kronen: tussen de kronen bevindt zich een ‘dummy’, deze heeft als doel om het gat van de verloren tand of kies op te vullen.

Bekijk ook deze behandelingen

Periodieke controle

Wil je een stralend en gezond gebit? Dan is het belangrijk om regelmatig de tandarts te bezoeken voor een controle, ook wel een periodiek mondonderzoek genoemd.

Meer informatie

Mondhygiëne

Bij Club Mondzorg ligt de focus op persoonlijke én preventieve mondzorg.

Meer informatie

Parodontitis

Gezond tandvlees bloedt niet. Bloedend tandvlees is een teken van een tandvleesontsteking.

Meer informatie