Implantaten

Implantaten kunnen het beste vergeleken worden met een kunstwortel ter vervanging van een niet meer aanwezige tandwortel.

Implantaten

Een implantaat wordt als een schroefje in het kaakbot geplaatst op de plek waar eerst jouw natuurlijke tand of kies zat. Het groeit in korte tijd stevig vast in het kaakbot. Op het implantaat wordt vervolgens een kroon, een brug of een kunstgebit geplaatst.

Een glimlach voor iedereen, voor elke probleem hebben wij een oplossing.

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor implantaten;

  • Bij een loszittend kunstgebit
  • Bij een klikgebit (kunstgebit op implantaten) wordt de prothese vastgeklikt op implantaten zodat de prothese voortaan vast op de kaak ligt. Dit is de oplossing voor mensen met een loszittend kunstgebit. Je kan de prothese wel eenvoudig uitnemen om deze te reinigen of wanneer je gaat slapen.
  • Bij het ontbreken van één of meerdere tanden of kiezen

Bij ontbrekende tanden of kiezen kan op een implantaat een kroon of brug worden geplaatst. Het voordeel van een implantaat ten opzichte van een brug is dat naastliggende gezonde kiezen of tanden niet afgeslepen hoeven te worden om de brug te bevestigen.

Bekijk ook deze behandelingen

Periodieke controle

Wil je een stralend en gezond gebit? Dan is het belangrijk om regelmatig de tandarts te bezoeken voor een controle, ook wel een periodiek mondonderzoek genoemd.

Meer informatie

Mondhygiëne

Bij Club Mondzorg ligt de focus op persoonlijke én preventieve mondzorg.

Meer informatie

Parodontitis

Gezond tandvlees bloedt niet. Bloedend tandvlees is een teken van een tandvleesontsteking.

Meer informatie