Reinigingsmethode – EMS Prophylaxis Master

De specialisten van Club Mondzorg bieden jou als patiënt graag de beste ervaring. Iedere dag weer zetten wij alles op alles om jou de prettige, pijnloze en snelle behandeling te bieden die jij verdient. Om dit te realiseren, werken we in onze praktijk met hoogwaardige merken en hanteren we de nieuwste behandelmethode. Onze specialisten reinigen jouw gebit met de EMS Prophylaxis Master. Dit reinigingsapparaat verwijdert aanslag, plaque en tandsteen op een effectieve (en vrijwel pijnloze) manier. Zo weten wij zeker dat jij na een gebitsreiniging met een gezond én stralend gebit de deur uitgaat.

Meest effectieve reinigingsmethode

Tijdens een gebitsreiniging verwijderen de mondhygiënisten van Club Mondzorg jouw tandplaque en eventuele aanslag. Dit laatste kan ontstaan door het drinken van koffie, thee of rode wijn. Professionele tandreiniging is nodig om voor een mooie glimlach te zorgen en om een goede mondgezondheid te behouden.  De EMS Prophylaxis Master is een tool waarmee wij schadelijke tandplak  effectief kunnen verwijderen. Tandplaque (ofwel biofilm) op je tanden is verraderlijk. Je ruikt het niet, ziet het niet maar is wel de hoofdoorzaak voor gaatjes en tandvleesontstekingen.  Door het verwijderen van de tandplaque kunnen wij  tandvleesaandoeningen en tandbederf (cariës/gaatjes) voorkomen.  Met de Guided Biofilm therapy van EMS kan dit alles op een vriendelijke manier!

 

Schone tanden, een gezond lichaam!

 

GBT

AIRFLOW Prophylaxis Master is de nieuwste EMS-innovatie voor de “Guided Biofilm Therapy” (GBT):  een unieke oplossing voor cariës, perio-preventie en onderhoud. GBT is een protocol waar onze mondhygiënisten mee werken en waarbij professionele tandreiniging in de praktijk gecombineerd worden met goede gebitsverzorging door de patiënt zelf. De behandeling in de praktijk met GBT is vrijwel pijnloos, beschadigt de tanden niet en verwijdert tot 100% van de biofilm.

 

EMS Airflow

De EMS AIRFLOW is een tool, waarmee de biofilm in jouw mond snel én effectief wordt aangepakt. Een belangrijk stap van GBT is dat onze specialisten een roze vloeistof aanbrengen op jouw tanden, waardoor de tandplaque direct zichtbaar wordt. Door de tandplaque te ‘onthullen’ kunnen onze mondhygiënisten gericht te werk gaan. De EMS AIRFLOW is een formule die bestaat uit een combinatie van warm water, druk en fijne korreltjes. Hiermee wordt tandplaque/ de schadelijke biofilm snel en effectief verwijderd. Het apparaat combineert ultrasoonstralen met ultrageluid en biedt daarmee een unieke oplossing voor profylaxe en parodontale behandeling.